👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Die Welle - filmdiskussion

Skapad 2022-03-09 13:37 i Tokarpsskolan Linköping
Grundskola 7 – 9 Svenska Svenska som andraspråk
”Skulle Tredje Riket kunna upprepas i vår tid? Eleverna på en gymnasieskola i Tyskland tror inte att det är någon risk. När deras populäre lärare undrar om de går med på att genomföra ett sociologiskt experiment, som en del av projektveckan i ämnet autokrati/envälde, anar ingen vilka krafter som sätts i rörelse. Snart har nästan hela klassen uppgått i en enda stor absorberande organism, ”Die Welle”/Vågen.” Bildkälla: http://www.sfi.se/PageFiles/8175/DIE-WELLE.jp

Innehåll

Vi ser filmen Die Welle och har sedan gruppdiskussioner kring filmen.

Matriser

Sv SvA
Die Welle

F
E
C
A
Aspekt 1
  • Sv  E 9
  • Sv  C 9
  • Sv  A 9
Du visar inte på godkända kunskaper i det här kravet.
Eleven kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med enkla och till viss del underbyggda argument på ett sätt som till viss del för samtalen och diskussionerna framåt.
Eleven kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med utvecklade och relativt väl underbyggda argument på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt.
Eleven kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med välutvecklade och väl underbyggda argument på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt och fördjupar eller breddar dem.