👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Friidrott År 6

Skapad 2022-05-26 21:24 i Gränbyskolan Uppsala
LPP I FRIIDROTT
Grundskola 6 Idrott och hälsa
Under fyra veckor kommer du att testa olika friidrottsgrenar.

Innehåll

FRIIDROTT

Mål för elev

Du skall utveckla din förmåga i de grundläggande teknikerna i löpning, hopp och kast.

Innehåll

Du kommer att få lära dig grunderna och tekniken inom delar av friidrottens grenar såsom sprintlöpning, distanslöpning, längdhopp, höjdhopp och kast.

Genomförande

Du kommer att få möjlighet att prova på, träna och förbättra dig i de olika grenarna. Detta kommer att genomföras under uteperioden. 

Bedömning

Har god koordination inom de olika momenten för friidrott. Har god teknik, prestation och goda resultat. Deltar efter bästa förmåga i de genomgågna grenarna samt under friidrottskampen.

 

Kopplingar till läroplanen

 • Syfte
 • röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang,
  Idh
 • Centralt innehåll
 • Sammansatta grundformer i kombination med gymnastikredskap och andra redskap.
  Idh  4-6
 • Olika lekar, spel och idrotter, inomhus och utomhus, samt danser och rörelser till musik.
  Idh  4-6

Matriser

Idh
FRIIDROTT

E
C
A
Aktivt deltagande
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten. EXEMPEL: Du har provat på de vanligaste rörelsemomenten inom friidrott. Du deltar i aktiviteterna och utför en del moment men har svårt för andra.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten. EXEMPEL: Du är förtrogen i de vanligaste rörelsemomenten inom friidrott. Du behärskar de flesta momenten rätt och känner till tekniken.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten. EXEMPEL: Du är väl förtrogen i de vanligaste rörelsemomenten inom friidrott. Du behärskar alla moment och utför dem med god teknik och kroppskontroll.