Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Svenska

·

Årskurs:

7 - 9

LPP Mall 2 Lgr-11, Lund

Svaleboskolan, Lunds för- och grundskolor · Senast uppdaterad: 15 juni 2017

Syfte/n för arbetsområde eller ämnet

Här kopplar du syfte/n från Läroplanen

Undervisningens innehåll: Vad?

Här kopplar du centralt innehåll från läroplanen som du ev. förtydligar.

Undervisningens innehåll: Hur?

Här skriver du hur du kommer att lägga upp undervisningen och då bör du tänka på vad som skrivs i Allmänna råden (antas okt 2011) under rubriken Genomförande (se nedan) "Lärare bör i genomförandet av undervisningen • strukturera och styra de processer som sker i undervisningen och balansera gemensamma genomgångar och diskussioner, enskilt arbete och samarbete mellan elever för att
skapa goda förutsättningar för elevernas lärande, • försäkra sig om att undervisningen leder mot de mål som framgår av planeringen genom att anpassa den till varje enskild elevs behov av stöd och stimulans, • se till att eleverna förstår syftet med de aktiviteter som ska ske i undervisningen och vilka kunskaper de ska ges möjlighet att utveckla, • följa elevernas kunskapsutveckling och kontinuerligt ge dem konstruktiv och framåtsyftande återkoppling, samt • utmana elevernas föreställningar i förhållande till såväl vetenskaplig som erfarenhetsbaserad kunskap samt till normer, värderingar och olika perspektiv."

Kunskapskrav (för år 3/6/9)

Här kopplar du kunskapskraven från läroplanen.

Bedömning

Här skriver Du vilka förmågor som kommer att bedömas och HUR/på VILKET sätt samt NÄR bedömningen kommer att ske. Bedömningsmatris, om du har skapat en sådan i Unikum, kopplar du under rubriken Bedömningsmatriser: Kopiera in en matris nedan.


Läroplanskopplingar

Strategier för att skriva olika typer av texter med anpassning till deras typiska uppbyggnad och språkliga drag. Skapande av texter där ord, bild och ljud samspelar, såväl med som utan digitala verktyg.

Olika sätt att skapa och bearbeta egna och gemensamma texter till innehåll och form. Hur man ger och tar emot respons på texter.

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback