Elever och lärare gör förberedelser inför utvecklingssamtalet. Vårdnadshavare kan ännu inte ta del av underlaget.
Skolans och vårdnadshavarnas gemensamma ansvar för elevernas skolgång ska skapa de bästa möjliga förutsättningarna för elevers och ungdomars utveckling och lärande.
Läs gärna mer i Lgr 11
Skolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera eleverna att omfatta vårt samhälles gemensamma värderingar och låta dem komma till uttryck i praktisk vardaglig handling. Det handlar om respekt, trygghet, ansvar, förhållningssätt och demokrati.
Läs gärna mer i Lgr 11
Skolan ska ansvara för att eleverna inhämtar och utvecklar sådana kunskaper som är nödvändiga för varje individ och samhällsmedlem. Dessa ger också en grund för fortsatt utbildning. Skolan ska bidra till elevernas harmoniska utveckling. Utforskande, nyfikenhet och lust att lära ska utgöra en grund för skolans verksamhet.
Läs gärna mer i Lgr 11
Under de tidiga skolåren har leken stor betydelse för att eleverna ska tillägna sig kunskaper. I leken kan eleverna bland annat bearbeta intryck, utveckla fantasi och kreativitet samt utveckla sin samarbets- och kommunikationsförmåga. Det är viktigt att det finns utrymme både för elevernas egna lekar och för lekar som är initierade av lärare. I leken kan eleverna utveckla förmågor som turtagning, samförstånd, koncentration och uthållighet. Det är viktigt att möta elevers nyfikenhet och vilja att utforska och lära genom leken.
Läs gärna mer i Förskoleklassen - uppdrag, innehåll och kvalitet
Exempel på anpassningar kan vara att hjälpa en elev att planera och strukturera ett schema över skoldagen, eller ge extra tydliga instruktioner eller stöd för att sätta igång arbetet.
Särskilda läromedel eller särskild utrustning, till exempel hjälpmedel för att förstå och passa tider, digital teknik kan ingå inom ramen för extra anpassningar.
Förskole
Läs gärna mer i Förskoleklassen - uppdrag, innehåll och kvalitet