👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Inskolningssamtal Snurran förskola

Skapad 2018-12-03 09:32 av Rashida Dhaouadi
Uppföljande Inskolningssamtal
Förskola 1 - 5
Förberedelser i skolan
Förberedelser i hemmet
Samtalet
Arbeta med överenskommelser

Elever och lärare gör förberedelser inför utvecklingssamtalet. Vårdnadshavare kan ännu inte ta del av underlaget.

Välkommen till mitt samtal agenda

Det har gått en tid sedan inskolningen på förskolan och det är dags för ett uppföljande inskolningssamtal. Tillsammans med er kontaktperson får ni tid att i lugn och ro prata om hur ni upplevde inskolningen, hur det fungerar på förskolan, om ni och ert barn trivs och andra frågor som kan vara aktuella. Samtalet fokuserar på barnets styrkor och förmågor och hur vi tillsammans skapar bra förutsättningar för barnets vidare utveckling.

För att samtalet ska bli så bra som möjligt vill vi att du/ni kommer förberedda och lämna syskon hemma. Meddela i god tid om ni ej kan komma på samtalet.

Utvecklingssamtalet är cirka 30 minuter långt. Om samtalet sker under förskolans öppettider får barnet vara på förskolan. Vi som arbetar i förskolan har tystnadsplikt.

Tid och plats

Närvarande

  • Elevens namn
  • Mentorns namn
  • Vårdnadshavares namn

 

Det har nu gått en tid sedan inskolningen på förskolan och det är dags för ett uppföljande inskolningssamtal. Tillsammans med er kontaktperson får ni tid att i lugn och ro prata om hur ni upplevde inskolningen, hur det fungerar på förskolan, om ni och ert barn trivs och andra frågor som kan vara aktuella.

 

Klicka här för att komma till Läroplanen>>>

Frågor att fundera runt: Det finns några frågor som en hjälp att förbereda er inför inskolningssamtalet. Det är också bra om ni funderar på om det är någonting speciellt som ni vill ta upp under samtalet.
Namn
Kommentar…
Namn
Kommentar…
Namn
Kommentar…
Namn
Kommentar…
Namn
Kommentar…