Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Avslutningssamtal Förskolan Paletten

Skapad 2020-01-23 06:27 av Malin Källsten
Syftet med avslutningssamtalet är att göra barnen delaktiga i att avsluta sin tid på förskolan samtidigt som det är en förberedelse inför skolans verksamhet. Genom att vi introducerar dem till att använda Unikum och själva vara aktiva i både förberedelser och genomförande av samtal, ger vi dem möjlighet till att kunna ta ansvar för sin egen utbildning.
Förskola 1 - 6
Förberedelser i skolan
Förberedelser i hemmet
Samtalet
Arbeta med överenskommelser

Elever och lärare gör förberedelser inför utvecklingssamtalet. Vårdnadshavare kan ännu inte ta del av underlaget.

Välkommen till mitt samtal agenda

Syftet med avslutningssamtalet är att göra barnen delaktiga i att avsluta sin tid på förskolan samtidigt som det är en förberedelse inför skolans verksamhet. Genom att vi introducerar dem till att använda Unikum och själva vara aktiva i både förberedelser och genomförande av samtal, ger vi dem möjlighet till att kunna ta ansvar för sin egen utbildning.Tillsammans med en pedagog kommer barnet att förbereda sitt samtal genom att välja material att visa och svara på några frågor. I den mån barnet själv vill, kommer det att hålla i samtalet med stöd av pedagogen.

Tid och plats

Närvarande

  • Elevens namn
  • Mentorns namn
  • Vårdnadshavares namn

För att få en så komplett bild som möjligt av barnets funderingar, tankar och känslor önskar vi att både pedagogen och vårdnadshavare ställer samma frågor. Dessa ligger sedan till grund för samtalet.

 

Nytt avsnitt
Namn
Kommentar…
Namn
Kommentar…
Namn
Kommentar…

Vi vill hela tiden utveckla vår verksamhet och ni är viktiga i det arbetet. Vi önskar att ni berättar för oss om er upplevelse av förskolan.

 

Nytt avsnitt
Namn
Kommentar…
Namn
Kommentar…

 

 

Nytt avsnitt
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: