Elever och lärare gör förberedelser inför utvecklingssamtalet. Vårdnadshavare kan ännu inte ta del av underlaget.
Här dokumenterar vi elevens individuella studieplan. Planen innehåller uppgifter om den enskildes utbildningsmål och planerad omfattning av studierna.
I de fall planen revideras dokumenteras detta också här.
Information som ligger till grund för de beslut som tas i Studieplanen.
I timplanen nedan presenteras elevens antal veckotimmar i respektive ämnen och årskurs. Det behöver framgå hur skolans ordinarie timplan ser ut i respektive ämne. Kartläggning steg 3 fylls i och laddas upp när den är gjord.
Målet ska alltid vara riktat mot hur elevens väg till ett nationellt program ser ut. Om det finns osäkerhet kring elevens mål och inriktning, arbetar man lämpligtvis mot högskoleförberedande program. Om det för att nå det nationella programmet krävs att eleven tex går vägen via språkintro eller ett till två extra år i åk 9 behöver det också framgå av den individuella studieplanen.
För bästa möjliga kvalité på studiehandledning är det viktigt att det finns ett samarbete mellan ämneslärare, som är ansvariga för undervisningen, och studiehandledaren.
För att kunna ge eleverna återkoppling och planera undervisningen utifrån deras enskilda förutsättningar och behov är det betydelsefullt att lärare gör en systematisk och kontinuerlig bedömning av elevernas andraspråksutveckling.
I Lerum använder vi Skolverkets bedömningsstöd Bygga svenska.