👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här
Elever och lärare gör förberedelser inför utvecklingssamtalet. Vårdnadshavare kan ännu inte ta del av underlaget.
Syftet med utvecklingssamtalet är att tillsammans med er vårdnadshavare skapa en samsyn kring ert barns trivsel, lärande och utveckling, både i och utanför förskolan. Vi utgår från er bild av barnet, barnets egna berättelser samt förskolans dokumentation. Under varje rubrik finns några frågor att fundera på innan samtalet.
Samtalet utgår från Östersunds kommuns ledord: Att förskolan ska vara Rolig, Trygg, Lärorik och Likvärdig för alla barn samt Framgångsrik undervisning med fokus på Leken.
Ibland kan vi behöva träffas för ett samtal utöver utvecklingssamtalet. Dessa samtal har vi vid behov och initiativ till dessa kan komma från er vårdnadshavare eller från oss på förskolan.
Barns delaktighet och inflytande
Barn har rätt till delaktighet och inflytande. De behov och intressen som barnen själva på olika sätt ger uttryck för ska ligga till grund för utformningen av miljön och planeringen av utbildningen (Läroplan för förskolan, Lpfö 18).
Normer och värden
Förskolan ska erbjuda barnen en trygg omsorg och har en viktig roll för att bidra till att grundlägga barnens trygghet och självkänsla. Utbildningen ska präglas av omsorg om barnets välbefinnande och trygghet.
Alla barn ska få uppleva den tillfredsställelse och glädje det ger att göra framsteg, övervinna svårigheter och att vara en tillgång i gruppen (Läroplan för förskolan, Lpfö 18).
Omsorg, utveckling och lärande
Utbildningen i förskolan ska bidra till att barnet utvecklar en förståelse för sig själv och sin omvärld. Utforskande, nyfikenhet och lust att leka och lära ska vara grunden för utbildningen. (Läroplan för förskolan, Lpfö 18)
2.4 Förskola och hem
För att skapa bästa möjliga förutsättningar för att barnen ska kunna utvecklas rikt och mångsidigt ska förskolan samarbeta på ett nära och förtroendefullt sätt med hemmen. (Läroplan för förskolan, Lpfö 18)
Planering framåt
Syftet är att: