Skolbanken Logo
Skolbanken

Årskurs:

7 - 9

Muntligt framförande

Britsarvsskolan, Falun · Senast uppdaterad: 21 november 2017

I det här området övar vi på att våga tala inför en grupp/klass. Du lär dig grundstrukturen för ett muntligt framförande och får även idéer om presentationstekniska hjälpmedel

Vi kommer under arbetet titta på inledning, huvuddel, avslut, hjälpmedel och tips för muntliga presentationer. Vi kommer även prata om hur vi hanterar nervositet.

Syftet med uppgiften är att utveckla den muntliga förmågan. Att kunna presentera ett ämne inför en grupp är något som förbereder er för framtida studier och yrkesliv. 

Centralt innehåll:

  • Muntliga presentationer och muntligt berättande för olika mottagare, om ämnen hämtade från skola och samhällsliv. Anpassning av språk, innehåll och disposition till syfte och mottagare. Olika hjälpmedel, till exempel digitala verktyg, för att planera och genomföra muntliga presentationer.

 

Mål 

A: Dessutom kan eleven förbereda och genomföra välutvecklade muntliga redogörelser med väl fungerande struktur och innehåll och god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang. 

C: Dessutom kan eleven förbereda och genomföra utvecklade muntliga redogörelser med relativt väl fungerande struktur och innehåll och relativt god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang. Eleven kan föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om svenska s

E:  Dessutom kan eleven förbereda och genomföra enkla muntliga redogörelser med i huvudsak fungerande struktur och innehåll och viss anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen
muntligt framförande
Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback