Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Engelska

·

Årskurs:

5

Engelska år 5

Nyhemsskolan, Halmstad · Senast uppdaterad: 7 december 2017

I love English...precis så vill jag att eleverna ska känna för ämnet. Känslan av att förstå och göra sig förstådd känns jättebra och självkänslan stärks. Man har så mycket glädje och nytta av det engelska språket.

I år 5 kommer vi att fokusera på att prata och skriva mycket på engelska. Eleverna får läsa och översätta olika texter och bearbeta dem på olika sätt.

Eleverna behöver fortsätta bygga upp sitt ordförråd, träna på uttalen/läsningen och träna på att säga och skriva ord, meningar och fraser på engelska. Det kommer att bli en del grundläggande grammatik.

Målet är att alla elever ska kunna prata och skriva om olika saker bl a så ska de kunna låtsas handla, beställa på restaurang, vanliga hemmaord, resebegrepp.

Vi kommer att jobba med olika material för läsning och skrivning, de har ett basmaterial Magic som vi utgår ifrån, filmer, prata mycket, spel, lekar och sånger och mycket mer. De tränas i att läsa och höra instruktioner och beskrivningar.

 Eleverna bedöms kontinuerligt, både muntligt och skriftligt. Olika tester kommer att göras. Det är tester som är egengjorda och från Skolverkets bedömningsstöd.

Varje vecka har eleverna läxa att läsa, översätta och träna glosor.

 


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter