Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Bild

·

Årskurs:

4 - 6

Perspektiv- djup i bilder

Edsskolan, Östhammar · Senast uppdaterad: 6 april 2018

Hur ska man göra för att få djup i sin bild så det nästan känns som om du kan promenera in i bilden? Det kommer du att få lära dig mer om i det här arbetsområdet som handlar om perspektiv.

 

Beskrivning av arbetsområdet:

Du kommer att skapa bilder med linjeperspektiv. Vi kommer också att titta på och prata om andras bilder och fotografier.

Du kommer att lära dig begrepp som till exempel överlappning, förgrund, bakgrund, horisontlinje, centralpunkt och enpunktsperspektiv.

Du kommer att lära dig att föremål nära är detaljerade och tydliga medan föremål längre bort blir suddigare och mindre detaljerade

Du kommer också få rita och fota helbild, halvbild, närbild, fågel- och grodperspektiv. Dina fotade perspektivbilder kommer du få visa i form av ett collage.

När du är klar med ditt arbete kommer du att få utvärdera hur du har arbetat och hur ditt bildarbete blev. Du ska också bedöma en kompis arbete.

 

Bedömning av arbetsområdet:

Jag kommer att bedöma:

  • hur väl du kan använda olika tekniker för att skapa olika uttryck i dina bilder,

Det gör jag genom att titta på hur du arbetar, lyssna på hur du när du berättar om ditt arbete och läsa den utvärdering du gör när du har avslutat ditt arbete.


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen
Perspektiv
Uppgifter
Perspektiv

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback