Skolbanken Logo
Skolbanken

Vårtecken och känslor!

Hemmings förskola, Uppsala kommunala förskolor · Senast uppdaterad: 16 april 2018

Denna vecka ska vi på Humlan fortsätta att undersöka vårtecken och ta vara på det fina vädret som väntas. Vi har utevistelse tisdag och onsdag och då kommer det även bli mycket grovmotorik samt planerade samarbetslekar. Vi kommer också att arbeta med estetik och känslor!

Planering Humlan V. 16

 

Tisdag 17/4: Vi planerar att gå till Vasaparken för att leka och för att se hur långt de nu har kommit med bygget av lekparken. Kan vi se några vårtecken och nya vårfåglar på vägen dit!?

 

Onsdag 18/4: Utflykt till Stabbyskogen! Vi spanar vidare i skogen efter vårtecken och leker olika samarbetslekar med koppling till projektet. 

 

Torsdag 19/4: Förra veckan lyssnade vi på stycket om våren av Vivaldi och barnen fick berätta vilka känslor de upplevde när de hörde musiken och fundera över varför. Denna vecka tänker vi arbeta vidare på känslotemat och prata om olika känslor. Vi kommer även lyssna på olika typer av musik och se vilka känslor vi får och reflektera över varför. Känns musiken glad, ledsam, rolig eller spännande!? Varför känns det olika!?

 

Målet med veckans aktiviteter är att barnen fortsatt ska få möjlighet att lära sig om våra vanligaste vårtecken där bland annat fåglar som vi arbetat med under terminen är en viktig del. Dessutom ska barnen få möjlighet att utveckla grovmotoriska färdigheter samt arbeta med känslor på olika sätt för att lättare kunna identifiera och sätta ord på hur olika känslor känns och varför!

 

Glöm ej att fylla i tid för Utvecklingssamtal på dörren, eller prata med oss. Tack!


Läroplanskopplingar

utvecklar sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för vikten av att värna om sin hälsa och sitt välbefinnande,

tillägnar sig och nyanserar innebörden i begrepp, ser samband och upptäcker nya sätt att förstå sin omvärld,

utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen,

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback