Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Musik

·

Årskurs:

8

Fördjupning i en genre samt analysera en text.

Björndammens skola F-6, Partille · Senast uppdaterad: 21 maj 2018

Ni ska fördjupa er inom en genre. Ni ska även analysera den låten ni redovisade i er praktiska uppgift samt analysera texten.

Innehåll:

 

Fördjupa dig i en musikgenre genom att resonera kring genrens olika funktioner, betydelse och historiskt har haft för individer och samhällen.

Jämför en genren med en annan och beskriv skillnader och betydelser.

Berätta om betydelsefulla tonsättare, låtskrivare eller musikaliska verk som hör till den genre du valt.

Analysera låten och texten från den låt du framförde på din redovisning. Analysera texten och fundera kring vad den kan betyda för olika människor, vad får du för känsla, vilken känsla vill de förmedla med låten.

 

Skriv 1-2 sidor och dela med mig senast den 30 maj kl. 17.00 till therese.johansson1@utb.partille.se 


Läroplanskopplingar

Ljudets och musikens fysiska, tanke- och känslomässiga påverkan på människan. Musikens funktion för att markera identitet och grupptillhörighet i olika kulturer, med fokus på etnicitet och kön.

Instrument och deras funktion i olika genrer och sammanhang, till exempel i en symfoniorkester eller i ett rockband.

Konstmusik, folkmusik och populärmusik från olika epoker. Framväxten av olika genrer samt betydelsefulla tonsättare, låtskrivare och musikaliska verk.

Eleven kan föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om musikens olika funktioner och vilken betydelse den har och historiskt har haft för individer och samhällen.

Dessutom kan eleven i viss utsträckning urskilja och jämföra musikaliska karaktärsdrag från olika genrer, epoker och kulturer.

Eleven kan föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om musikens olika funktioner och vilken betydelse den har och historiskt har haft för individer och samhällen.

Dessutom kan eleven i relativt hög utsträckning urskilja och jämföra musikaliska karaktärsdrag från olika genrer, epoker och kulturer.

Eleven kan föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om musikens olika funktioner och vilken betydelse den har och historiskt har haft för individer och samhällen.

Dessutom kan eleven i hög utsträckning urskilja och jämföra musikaliska karaktärsdrag från olika genrer, epoker och kulturer.

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback