Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Engelska

·

Årskurs:

6

Believe it or not (Engelska åk 6)

LMH-enheten, Uppsala · Senast uppdaterad: 24 maj 2018

V19-23 Believe it or not. Texter om osannolika fakta och udda företeelser

Till dig som elev:

Believe it or not – ett kapitel om osannolika saker och udda företeelser.

Vi jobbar med kapitlet  V19-23

Arbetsområdet

Har du sett en trollkarl på riktigt? Tror du att man kan sväva fritt i luften eller att man kan göra saker osynliga? Vi lär oss också några udda fakta om djur och lite om hypnos. Vi läser lite om Charlie Chaplin och Thomas Edison. Dessutom får du lära dig lite om två av USA’s presidenter, Abraham Lincoln och John F Kennedy och vad de hade för udda likheter.

Mål

Du ska förstå innehållet i de texter vi läser. Du ska förstå den engelska du får lyssna på. Du ska kunna formulera dig och kommunicera muntligt och skriftligt inom arbetsområdet. Du ska tolka och reflektera över de olika innehållen i de texter, bilder och sammanhang vi arbetar med. Du ska öva dig i att använda strategier för att förstå och göra dig förstådd på engelska. Du ska öva dig på att anpassa språket efter syfte, sammanhang och mottagare.

Arbetssätt

Vi utgår från texterna i boken ”What’s up 6”, avsnittet ”Believe it or not”. Vi arbetar med: Att diskutera utifrån bilder och texter. Hörövningar. Glosinlärning – djur, hos tandläkaren, udda och osannolikt. Phrasal verbs. Frasinlärning – inleda och avsluta ett samtal, skriva korta meddelanden. Grammatik – singular / plural verbs.  my/mine, your/yours och will/shall. Att skriva egna texter. Att uttrycka sig muntligt.

Redovisningsform

Muntliga och skriftliga förhör.

Bedömning

Jag bedömer: Hur mycket du förstår vid diskussioner, hörövningar och textbearbetning. Ditt deltagande i samtal. Ditt sätt att uttrycka och formulera dig i tal och skrift. Om och hur du kan använda strategier för att lösa problem när du kommunicerar. Hur du kommenterar de företeelser vi studerar.


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen
Engelska år 4-6
Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback