Skolbanken Logo
Skolbanken

FN-dagen

Kullen, Örebro · Senast uppdaterad: 7 juni 2018

Vi kommer att uppmärksamma barnen på att det är FN dagen den 24 oktober.

Vad jobbar vi med?

Vi kommer att upplysa barnen om vad FN dagen är för något. Om barns rättigheter i vårt samhälle och i världen. Vi diskuterar med barnen om vad varje barn har rätt till såsom rätt att gå i skolan, rätt att få kärlek och rätt att få ha en mamma och en pappa. Vi visar bilder som ligger i grund till ett diskutabelt tema. Olika skapande aktiviteter.

 

Varför jobbar vi med det? Syfte?

För att upplysa om våra likheter och olikheter, lika unika. Hur man kan vara en bra människa och kompis. Upplysa om barnen och vad deras rättigheter är. Att barn lever olika beroende på var i världen man bor.

 

Hur kommer vi jobba med det?

Vi kommer att börja med en samling tillsammans med barnen. Vi pratar om olikheter, barn i andra länder. Vid de olika aktiviteterna kommer vi att dela upp oss i mindre grupper.

Hur gick det?

Barnen visade ett stort intresse. Vi pratade om likheter olikheter. Alla är lika unika! Färg på håret, ögon, lång eller kort. Vilket gjorde att vi också kom in på hur man är en bra kompis. Visade bilder och läste om barns rättigheter. Vi avslutade temat med att göra en stor tavla med varje barns handavtryck-vänskap.

Varför? Hur går vi vidare?

FN temat ligger till grund för värdegrund och hur man är mot varandra. Det kommer fortsättningsvis att genomsyras under vår verksamhet. 


Läroplanskopplingar

utvecklar sin identitet och känner trygghet i den,

utvecklar självständighet och tillit till sin egen förmåga,

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback