Ämnen:
Musik
·
Årskurs:
7 - 9
Stenbergaskolan sär, Söderhamn · Senast uppdaterad: 15 juni 2018
Du har nu spelat en del instrument och sjungit i grupp på musiklektionerna. Nu är det dags att få en större förståelse genom att koppla ihop de låtar du har spelat med teorin bakom. Precis som språk kan ha olika alfabet så har musiken bl a notskrift och annat skriftspråk. Om du bekantar dig med detta är du på god väg att fortsätta utvecklas inom musik på egen hand.
Undervisningen i ämnet musik ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper som gör det möjligt att delta i musikaliska sammanhang. Undervisningen ska ge eleverna förutsättningar att tillägna sig musik som uttrycksform och kommunikationsmedel. Genom undervisningen ska eleverna ges möjlighet att utveckla kunskap att använda musikaliska begrepp och symboler i olika musikaliska former och sammanhang.
Du ska:
Klicka på den länk du vill lära dig mer om:
Noter, notvärden, taktarter
Piano, ackord, gitarr, bas, tabs
Du presenterar den färdiga uppgiften för din lärare. Dina teoretiska kunskaper kan också testas genom ett prov eller liknande. Framförallt vill vi att du visar vad du kan i praktiskt spel.
Under arbetet kommer vi lärare att titta på följande:
Det är bra om du funderar över följande frågor:
Centralt innehåll (5)
Ackord- och melodiinstrument, bas och slagverk för spel i olika ton- och taktarter.
Rytm, klang och dynamik, tonhöjd, tempo, perioder, taktarter, vers, refräng och ackord som byggstenar för att musicera och komponera musik i olika genrer och med varierande instrumentation.
Musiksymboler och notsystem, noter, tabulatur, ackordbeteckningar och grafisk notation.
Digitala verktyg för musikskapande, inspelning och bearbetning.
Instrument och deras funktion i olika genrer och sammanhang, till exempel i en symfoniorkester eller i ett rockband.
Innehåller inga matriser
Innehåller inga uppgifter