Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Geografi

·

Årskurs:

5 - 6

Europa

Nygårdskolan, Borlänge · Senast uppdaterad: 20 juni 2018

Europa Vi arbetar med Europas geografi, där vi tittar på namngeografi (städer, berg, vatten, gränser, mm).Vi studerar de processer som formar jordytan och hur det påverkar människor och hur vi sedan använder olika naturrresrurser. Hur samspelar människan med naturen och vad får det för konsekvenser på naturen? Vi lär oss att använda kartor och att använda dem för att förstå geografisk information, jämföra länder och annat.

MÅL Europa

Hur jobbar vi?

Vi ser faktafilmer, läser om länder i Europa och hur jordytan förändras av naturen själv och av människor, jämför länder och tittar på var människor bor  i Europa. Vi studerar klimat och miljö i olika delar av Europa. 

Bedömning: 

Jag kommer att bedöma hur aktiv du är på lektionerna. Du kommer även att bedömas genom läxor, prov och muntlig redovisning.


Läroplanskopplingar

analysera hur naturens egna processer och människors verksamheter formar och förändrar livsmiljöer i olika delar av världen,

utforska och analysera samspel mellan människa, samhälle och natur i olika delar av världen,

göra geografiska analyser av omvärlden och värdera resultaten med hjälp av kartor och andra geografiska källor, teorier, metoder och tekniker, och

värdera lösningar på olika miljö- och utvecklingsfrågor utifrån överväganden kring etik och hållbar utveckling.

Matriser i planeringen
Geografi Europa
Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback