Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Slöjd

·

Årskurs:

9

Slöjd åk 9: Arkitektur och offentlig konst

Palmbladsskolan, Uppsala · Senast uppdaterad: 20 augusti 2021

Många projekt inom slöjd och design är inspirerade av arkitektur och/eller konst.Vi ska titta på några exempel och du ska också få fundera på vad som kan vara inspirerande för dig i ditt eget skapande.

Konkretisering av syfte

Du och dina klasskamrater är med och diskuterar kring olika frågeställningar gällande arkitektur och konst som inspirationskällor

.

Undervisningens innehåll (1 lektion)

Vi går tillsammans igenom ett bildspel, i PP finns uppgifterna som du ska arbeta med. Vi gör övningarna tillsammans. Om du väljer att gör individuell uppgift gör du den på på egen hand. Det går vi också igenom på lektionen men du gör arbetet som en läxa/utanför lektionstid. Du som väljer det kanske vill satsa på att visa mer kunskaper inom området "Tolka".

 

Bedömning

Den förmåga som bedöms på detta arbete är att tolka föremål, i detta fall arkitektur och konst. Uppgiften är obligatorisk och redovisas muntligt vid tillfället. 


Läroplanskopplingar

Arkitektur, konst och design som inspirationskällor och förebilder vid bearbetning av egna idéer.

Design, konsthantverk, hemslöjd och andra slöjdformer i det offentliga rummet.

Dessutom tolkar eleven slöjdföremåls uttryck och för då välutvecklade resonemang med kopplingar till egna erfarenheter samt trender och traditioner i olika kulturer.

Matriser i planeringen
Kunskapskrav slöjd åk 7-9
Uppgifter
Arkitektur och offentlig konst som inspiration - bildspel PP

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback