Ämnen:
Svenska, Geografi, Historia, Religionskunskap
·
Årskurs:
4 - 6
Åsa Gårdsskola 4-9, Kungsbacka Förskola & Grundskola · Senast uppdaterad: 16 januari 2019
Undervisningen i ämnet historia ska syfta till att eleverna utvecklar såväl kunskaper om historiska sammanhang, som sin historiska bildning och sitt historiemedvetande. Detta innebär en insikt om att det förflutna präglar vår syn på nutiden och därmed uppfattningen om framtiden. Nu har vi fokus på den spännnande medeltiden och alla förändringar den innebar för den enskilda människan
Projektet kommer att delas i fyra delar.
Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Filmer och genomgångar:
Vi ser på och/eller är bra som sammanfattningar kommer jag att länka här nedan. Ni kan enkelt gå in och titta på filmerna från hemmet om ni vill repetera eller varit sjuka.
Tillsammans kommer vi bedöma dina förmågor och kunskaper på olika sätt under projektets gång. Ni har varit med och utformat olika uppgifter som passar ert lärande.
Kriterier (6)
Eleven har grundläggande kunskaper om historiska förhållanden, skeenden och gestalter under olika tidsperioder.
Eleven visar det genom att föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenser av samhällsförändringar och människors levnadsvillkor och handlingar.
Eleven kan undersöka utvecklingslinjer inom kulturmöten, migration, politik och levnadsvillkor och beskriver då enkla sam band mellan olika tidsperioder.
Eleven visar också hur någon av utvecklingslinjerna har påverkat vår samtid, och motiverar sitt resonemang med enkla och till viss del underbyggda hänvisningar till det förflutna.
Eleven kan tolka och visa på spår av historien i vår tid och föra enkla resonemang om varför det finns likheter och skillnader i olika framställningar av historiska händelser, personer och tidsperioder.
I studier av historiska förhållanden, skeenden och gestalter såväl som vid användning av källor och i resonemang om hur historia används kan eleven använda historiska begrepp på ett i huvudsak fungerande sätt.