Skolbanken Logo
Skolbanken

Panna Kind Haka och Hals - Lilla Älgen v.49

Fsk Lek & Lär, Fristående förskolor · Senast uppdaterad: 30 november 2018

Syfte

Utifrån målen från läroplanen för förskolan:

-         utvecklar sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för vikten av att värna om sin hälsa och sitt välbefinnande,

-         utvecklar nyanserat talspråk, ordförråd och begrepp samt sin förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra,

-         utvecklar sin förmåga att lyssna, reflektera och ge uttryck för egna uppfattningar och försöker förstå andras perspektiv

-         utvecklar sin nyfikenhet och sin lust samt förmåga att leka och lära

 

Mål

-         Att barnen är aktiva under aktiviteterna

-         Att barnen uttrycker sig verbalt

-         Att barnen delar med sig av sina tankar och upplevelser

 

Bakgrund

Denna vecka är en decembervecka och vi har tillverkat en kalender som vi öppnar varje dag. Bakom dessa luckor finns olika innehåll som kan handla om allt från att t.ex. reagera på en detaljerad julbild till att fika i skogen.

 

Genomförande

Material som behövs till aktiviteterna är: Usb-mikroskop, surfplatta och russin

 

Tisdag förmiddag

Denna morgon introducerar vi kroppsdelarna pannan, halsen, kinden och hakan. Vi sätter oss på Lilla Älgens samlingsmatta och pratar om vad dessa kroppsdelar. Vi tar reda på vad barnen kan om dessa kroppsdelar och vart de sitter. Har alla en av dessa kroppsdelar och vad finns på dessa kroppsdelar om vi kollar närmare med USB-mikroskopet? Efter diskussion tar vi fram USB-mikroskopet och undersöker dessa frågeställningar för att hitta våra svar.

 

10.30 öppnar vi dagens lucka och gör det som luckan visar. Till detta datum kollar vi på ett avsnitt från årets julkalender tillsammans med Stora Älgen.

 

Onsdag förmiddag

Efter frukten öppnar vi dagens lucka och gör en jullek som handlar om att vi ska plocka på så många russin som det går som ligger på bordet innan det piper till.

 

När julleken är slut samlar vi oss framför tv:n på Lilla Älgen och pratar om vart pannan, halsen, kinden och hakan sitter på vår kropp för att kolla om gårdagens aktivitet har lärt oss någonting om dessa kroppsdelar. Vi kollar sedan på en film om dessa kroppsdelar där pedagogerna berättar om olika fakta om kroppsdelarna.


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback