Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Idrott och hälsa

·

Årskurs:

4 - 6

Allemansrätten

Bruksskolan, Munkedal · Senast uppdaterad: 10 december 2018

Får man göra hur man vill i naturen? Plocka vilka blommor man vill? Gå, cykla, springa precis överallt? Tälta, fiska, göra upp eld? Ja, vad är det som gäller egentligen för att bete sig korrekt i naturen? Dessa frågor samt några till kommer du att få svar på under detta arbetsområde.

Allemansrätten

Vi kommer att samtala och diskutera kring allemansrättens grunder. Vad har vi för skyldigheter och rättigheter när vi vistas i naturen.

Arbetssätt: Vi läser en informationsbroshyr från naturvårdsverket, diskuterar i helklass samt arbetar enskilt i ett frågehäfte. Arbetsområdet avslutas med en tipspromenad.


Läroplanskopplingar

Rättigheter och skyldigheter i naturen enligt allemansrätten.

Eleven kan genomföra olika aktiviteter i natur och utemiljö med viss anpassning till olika förhållanden och till allemansrättens regler.

Eleven kan genomföra olika aktiviteter i natur och utemiljö med relativt god anpassning till olika förhållanden och till allemansrättens regler.

Eleven kan genomföra olika aktiviteter i natur och utemiljö med god anpassning till olika förhållanden och till allemansrättens regler.

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter
Allemansrätten - broschyr från Naturvårdsverket
Ingenmansrätten
Allemansrätten sammanfattning

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback