Skolbanken Logo
Skolbanken

Årskurs:

F

Promenad genom Europa

Skogstorpsskolan, Falkenberg · Senast uppdaterad: 17 januari 2019

Motionera och utveckla sina geografiska kunskaper

Syfte - förmågor och kunskaper som ska utvecklas

Geografisk kunskap kring Europa. Vi vill väcka en nyfikenhet hos eleverna samt att dom ska få röra på sig och utforska sin närmiljö. Respektera trafikregler och naturen samt använda sin fantasi.  

• Varför ska eleven lära sig detta? 
Eleverna ska få en ökad självuppfattning kring olika situationer. Dom behöver komma ut och röra på sig samt att deras geografiska kunskaper behöver utvecklas.  

• Vad ska eleven förstå? 
Eleverna ska förstå vikten av att vara aktiv. Hur kropp och hjärna arbetar bättre om man inte sitter still en hel dag.


  


Hur ska detta gå till? 

Vi har hängt upp en Europakarta på fritids och barnen har fått måla varsin flagga. På måndagarna tar vi en flagga och sätter ut på kartan och bestämmer vilket land vi ska promenera i. 
Under mellanmålet berättar vi för barnen om dagens land samt lite fakta så som huvudstad, klimat, mat, kända platser, personer osv. Efter mellis samlar vi ihop hela skaran och går en långpromenad "i det landet". Under tider pratar vi om landet och barnen får ställa frågor. När vi är framme kollar vi på stegmätaren och ser hur många kilometer vi tillsammans gått i landet.

Till exempel: I måndags valde vi Finland. Vi gick 1,5 km med barnen och var 40 barn. Alltså hade vi gått 7 mil i Finland. När vi kommer tillbaka har vi hängt upp en finsk flagga på dörren och mumintrollen rullade på tvn. Vi skrev även ut bilder på mumintrollen som barnen kunde måla. Eleverna tyckte att detta var en väldigt rolig aktivitet och när vi gått genom hela Europa ska vi ha en stor fest!   


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback