Skolbanken Logo
Skolbanken

Årskurs:

F

Planering i Bild Vt-19

Hedens skola, Öckerö kommun · Senast uppdaterad: 17 januari 2019

Åk 5 Planering i Bild Vt-19

* Bildanalys - Under höstterminen tittade vi på och pratade om världens första konst. Vi började med ca 30.000 år gamla grottmålningar och fortsatte sedan framåt i konsthistorien och avslutade med Medeltidens Gotiska konst på 1500-talet. Under vårterminen ska vi titta på och prata om konst under 1800-1900-talet. Eleverna ska få lära sig hur man gör en Semiotiskbildanalys på Konnotativ och Denotativ nivå, vilket innebär att sätta ord på vad vi SER på en bild och vad vi kan göra för TOLKNING av bilden.

* Tvådimensionell bild - Vi kommer att fortsätta att titta på konstverk av fantasivarelser. I konsthistorien och i folktro finns det avbildat fantasifulla varelser som är  en blandning mellan ex:

*  kvinna och fisk = Sjöjungfru

* Man och häst = Kentaur

* Man och tjur = Minotaur

Vi ska använda vår fantasi och skapa nya fantasidjur......hur ser en blandning mellan giraff och pingvin ut....den kanske kunde få namnet...Pingaff:-)

* Måla till musik - Vi ska prata om, fundera över och diskutera om :Påverkar musik hur vi målar? Om vi lyssnar till musik samtidigt som vi läser...uppfattar vi det vi läser annorlunda, beroende på musiken vi lyssnar på? Hur påverkar ex musik hur vi uppfattar film och reklam? Vi ska lyssna till olika genrer inom musik och skapa det vi känner.

 

 

 


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback