Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Svenska

·

Alla årskurser

Väcka läslust

Söderfjärdsskolan, Vaxholm Stad · Senast uppdaterad: 30 januari 2019

Del två i boken om drakarna

VAD SKA DU FÅ GÖRA?

Du får skriva del två i din berättelse om drakarna. 

 

HUR SKA DET GÅ TILL?

Genom att berätta, beskriva, diskutera och analysera det innehållet som växer fram hos dig, får du hjälp att skriva ner din berättelse på en dator.

Du söker efter bilder som passar till innehållet i din text och placerar dem där de passar och stöttar textens innehåll.

 

HUR SKA DU FÅ VISA?

Innan sommarlovet kommer din berättelse att bli en bok. Den boken får du om du vill, berätta ur och visa för dina klasskamrater. Sen ska du få göra en sommarpresent av den som du kan ge till dina föräldrar.


Läroplanskopplingar

formulera sig och kommunicera i tal och skrift,

anpassa språket efter olika syften, mottagare och sammanhang,

Strategier för att skriva olika typer av texter med anpassning till deras typiska uppbyggnad och språkliga drag. Skapande av texter där ord och bild samspelar, såväl med som utan digitala verktyg.

Enkla former för textbearbetning, till exempel att i efterhand gå igenom egna och gemensamma texter och göra förtydliganden.

Handstil och att skriva med digitala verktyg.

Språkets struktur med stor och liten bokstav, punkt, frågetecken och utropstecken samt stavningsregler för vanligt förekommande ord i elevnära texter.

I samtal om texter som eleven lyssnat till kan eleven föra enkla resonemang om texters tydligt framträdande innehåll och jämföra detta med egna erfarenheter.

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback