Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Musik

·

Årskurs:

9

Stilhistoria - musik

Färsingaskolan, Sjöbo · Senast uppdaterad: 14 oktober 2019

Vi ska studera hur den europeiska konstmusiken har utvecklats från medeltiden till idag.

 

 

Konkretiserade mål

 

Efter genomgången kurs ska du veta vilka perioder musikhistorien delas in i, kunna känna igen musik från olika perioderna och då peka på detaljer i musiken, som är typiska för varje musikstil. Du bör kunna redogöra enkelt för musikens utveckling genom århundradena. Du bör dessutom kunna berätta något om musikens betydelse för folk samt villkoren för musiker under olika tider.

 

Undervisning

 

Vi kommer att lyssna till typisk musik från de olika stilperioderna. Jag kommer att berätta om musiken och du kommer även hela tiden att ha tillgång till enkla anteckningar samt korta men stiltypiska musikexempel i ditt classroom Musik 9.

Vid arbetsområdets slut gör vi en repetition. Därefter kommer vi att ha ett prov, under vilket du kommer att få lyssna på ett antal musikexempel för att svara på från vilken period de är hämtade samt peka på detaljer i musiken, som gör att du tycker så.

OBS! Dessa musikexempel kommer inte att vara desamma som de som ligger i classroom, men de kommer fortfarande att vara typiska för respektive period.

 

Bedömning

 

Ditt sätt att lyssna och reflektera kommer att bedömas under arbetets gång och vid arbetets slut kommer ditt resultat på provet att bedömas.

Även om det naturligtvis är bra att känna till mycket om musiken, är det viktigaste då att kunna känna igen och placera musiken i rätt period.


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen
Stilhistoria
Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback