Skolbanken Logo
Skolbanken

Upplevelser i ateljén

Mellby förskola, Partille · Senast uppdaterad: 23 september 2019

Vi lär känna olika material i ateljén

v.38

Vi startar upp vårt projekt inne i ateljén. Två färger har dukats fram och introducerats för gruppen, gul och röd och vi valde att starta utan pensel eller annat verktyg än händerna.
Barnen närmade sig färgerna i olika takt, flera började med att doppa sina fingrar lite i färgen för att sedan målar med hela händerna. Några av barnen gick därifrån efter att ha fått färg på fingertopparna och ville tvätta av sig, och kom sedan tillbaka efter en stund. Vi upplevde att flera av de ”gamla” barnen tog sin an färgerna ganska snabbt och målade med både händer och armar. Barnen samspelade med såväl verbal som ickeverbal kommunikation och ibland tog efter och gjorde likadant som någon annan. 

Pedagogen som var med inne hjälpte till att sätta ord, begrepp och försökte genom att själv måla och visa färgade fingrar, inspirera under aktiviteten. 

 

Under veckan kommer vi fortsatt att erbjuda målning i ateljén. Vi pratade om att antingen introducera två nya färger eller att fortsätta en vecka till m gul, röd och istället erbjuda nya ”verktyg”. Vi kom fram till att fortsätta med gul och röd alt gul eller röd och under veckan lyfta in bilar och vikta toarullar att måla med. ”Verktyg” som kan vara lättare att hantera än pensel, men ändå annat är kladdiga fingrar.


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback