Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Bild

·

Årskurs:

7 - 9

Vad och hur förmedlar vi med bilder/ symboler, färger och former?

Fågelbäcksskolan 7-9, Trelleborg - slutgallrad · Senast uppdaterad: 24 september 2019

Vem är du? Vilka intressen har du? Vad gillar du? Hur kan du få fram detta i en bild i vilken du också skriver ditt namn, med blockbokstäver, tredimensionellt, i skrivstil eller en helt ny stil, som du har kommit på.

Du ska med hjälp av skissen/ skisserna du har gjort dekorera din mapp på ett sådant sätt att man kan tolka vem du är och vad du tycker om att göra. Självklart kan delar av din "bild" vara gjord i endast dekorativt syfte, kanske med något som du bara tycker är vackert, häftigt eller "fult".

Med hjälp av egna eller redan befintliga symboler som du "får in" i dina bokstäver eller har som bakgrund/ förgrund ska du försöka hitta din stil på hur mappen ska se ut. 

När du har överfört skissen till mappen kan du resonera med mig och därefter bestämma dig för om du vill använda färgpennor, gouache, tuschpennor, collage i finishen av mappen.

Resultatet ska sedan läggas upp i Classroom där även en version du har bildbehandlat i pixlr.com ska läggas. Jag berättar mer om detta vid ett senare tillfälle.

Karin


Läroplanskopplingar

kommunicera med bilder för att uttrycka budskap,

Former, färger och bildkompositioner samt deras betydelsebärande egenskaper och hur dessa kan användas i bildskapande arbete.

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback