Skolbanken Logo
Skolbanken

Kurser:

ENSENG51

Planering engelska 1

Gymnasiesärskolan, Mjölby · Senast uppdaterad: 25 september 2019

Det här ska vi göra läsår 19/20.

Du kommer att få kunskap om engelska språkets utbredning och användning i världen - varför är det bra att kunna engelska egentligen? Du kommer också att lära dig mer om hur de lever-, och hur kulturen är, i några engelskspråkiga länder.

Prata engelska: tillsammans med klasskamrater, tex intervjuer, förklara ord, berätta enklare saker för varandra. Öva på att kunna säga sådant som kan vara bra att kunna om man åker utomlands, tex fråga efter vägen, fråga efter hjälp, beställa mat osv. Öva ord som kan vara bra att kunna inom det program du går. I det här ingår att öva uttalet.

Lyssna och förstå: vi kommer att öva på att lyssna på engelska genom tex film och musik. Du kommer att få öva på att förstå instruktioner på engelska

Läsa engelska: vi kommer att öva på att: förstå skyltar som är skrivna på engelska och förstå reklamtexter som vi har runtom oss som är gjorda/skrivna på engelska

Skriva engelska: du kommer att få öva på stavning, grundläggande grammatik och lära dig nya ord. Vi kommer att öva på att skriva olika texter på engelska.

Hjälpmedel: hur kan man göra när man har svårt att säga det man vill på engelska? Vi lär oss använda ordböcker, slå upp ord på Internet mm.


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen
Engelska 1
Uppgifter
Arbetsbok
Work book
23/9-19 Engelska