Skolbanken Logo
Skolbanken

Årskurs:

F

Kåpia av Samhällsveckan - 2019

Vallonskolan, Östhammar · Senast uppdaterad: 27 september 2019

Under v15 kommer eleverna i årskurs 8 att ha en samhällsvecka. De kommer att ha ett eget schema för veckan. Mycket av aktiviteterna kommer att ske på Bruksgymnasiet.

Bakgrund

"Vi vill ge våra ungdomar en inblick i vad ett bra lokalsamhälle och en attraktiv arbetsgivare är samt hur man kan vara med och utveckla/påverka sin kommun och ett hållbart samhälle. Samhällsveckan ska ge eleverna möjlighet att fundera kring olika yrkesval och vad som påverkar oss när vi väljer framtid."

Schema

Under veckan kommer eleverna att följa ett eget schema. Måndag, tisdag och onsdag kommer eleverna att vara på Bruksgymnasiet, Torsdag kommer aktiviteterna vara på Vallonskolan. Och på fredag kommer eleverna att vara på kommunhuset i Östhammar. Längst ner i planeringen hittar du schemat (i PDF) för veckan, med start och sluttider.

I schemat står det Vallon 1 och Vallon 2, vallon 1 är 8A och Vallon 2 är 8B

 

Uppgift inför veckan

Inför veckan kommer du att få jobba med en uppgift. Du bor, troligtvis, i Östhammars kommun. Det finns mycket som är bra med kommunen, det finns också saker som faktiskt kan bli bättre. I Östhammar har innevånarna möjligheten att försöka förändra sin kommun genom att påverka politikerna genom att göra ett medborgarförslag. Om du vill läsa själv vad det är kan du klicka på länken: medborgarförslag. En del av dessa medborgarförslag hittar du på kommunens hemsida. Här kan du läsa dessa för att få en bild av vad människorna i Östhammars kommun vill förändra och hur de skriver sina medborgarförslag. I uppgiften nedan hittar du information om uppgiften som du ska göra.

 


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter
utvärdering
schema för veckan
Ett medborgarförslag

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback