Skolbanken Logo
Skolbanken

Åldrar:

1 - 3

Skogen Lillagubben

Färglådan, Österåker · Senast uppdaterad: 3 oktober 2019

Vi utforskar skogen

Kartläggning av barngruppen

Vi har en ny grupp som håller på att lära känna varandra och vi upplever att dom har svårt att hitta till lek. Vi ser att ute leken fungerar bäst och att gruppen behöver mycket rörelse behov och då tycker vi att vistelse i skogen är ett bra sätt att arbeta för att få i hopp gruppen.

Mål

  • utvecklar sin förmåga att fungera enskilt och i grupp, att hantera konflikter och förstå rättigheter och skyldigheter samt ta ansvar för gemensamma regler
  • utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen,

 

Omformulering av läroplansmål

  • Vi vill att barnen ska känna sig trygga i gruppen och med varandra och på så sätt kunna utveckla sin lek.
  • Vi vill ge barnen en förståelse i hur naturen ändras under året. Vi vill också titta vidare på hur det påverkar växter och djur.

Genomförande/Arbetsmetoder

För att skapa en kontinuitet och trygghet så kommer vi att gå till samma ställe. Det kommer också ge oss en möjlighet att följa hur naturen ändras just där. Vi kommer börja med att titta hur hösten ser ut. Vi kommer att låta barnen dokumentera platsen för att lättare se förändringarna. Vi kommer att använda oss av kompisvästar där barnen paras i hopp i nya par när vi går iväg och att detta kompis par får en liten uppgift att gör i skogen. När vi kommer fram till skogen börjar vi med en gemensam lek för att få med alla i skogsleken.


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback