Ämnen:
Svenska, NO (år 1-3), Bild, SO (år 1-3)
·
Årskurs:
2
Vi kommer att lära oss om olika väsen och myter som man kan läsa om i sagor och i gammal folktro.
Tallkrogens skola, Stockholm Grundskolor · Senast uppdaterad: 19 maj 2022
Syfte (3)
kommunicera med bilder för att uttrycka budskap,
läsa och analysera skönlitteratur och andra texter för olika syften,
använda en historisk referensram som innefattar olika tolkningar av tidsperioder, händelser, gestalter, kulturmöten och utvecklingslinjer,
Centralt innehåll (11)
Teckning, måleri, modellering och konstruktion.
Strategier för att skriva olika typer av texter med anpassning till deras typiska uppbyggnad och språkliga drag. Skapande av texter där ord och bild samspelar, såväl med som utan digitala verktyg.
Enkla former för textbearbetning, till exempel att i efterhand gå igenom egna och gemensamma texter och göra förtydliganden.
Handstil och att skriva med digitala verktyg.
Språkets struktur med stor och liten bokstav, punkt, frågetecken och utropstecken samt stavningsregler för vanligt förekommande ord i elevnära texter.
Att lyssna och återberätta i olika samtalssituationer.
Berättande texter och poetiska texter för barn från olika tider och skilda delar av världen. Texter i form av rim, ramsor, sånger, bilderböcker, kapitelböcker, lyrik, dramatik, sagor och myter. Berättande och poetiska texter som belyser människors upplevelser och erfarenheter.
Berättande texters budskap, uppbyggnad och innehåll. Hur en berättande text kan organiseras med inledning, händelseförlopp och avslutning samt litterära personbeskrivningar.
Skillnader mellan tal- och skriftspråk, till exempel att talet kan förstärkas genom röstläge och kroppsspråk.
Skönlitteratur, myter och konst som handlar om naturen och människan.
Livsfrågor med betydelse för eleven, till exempel gott och ont, rätt och orätt, kamratskap, könsroller, jämställdhet och relationer.
Innehåller inga matriser
Innehåller inga uppgifter