Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Idrott och hälsa

·

Årskurs:

7 - 9

Idrott - skaderisker åk 8

Årstaskolan, Stockholm Grundskolor · Senast uppdaterad: 29 september 2020

Vi kommer att i detta arbetsområde titta närmare på 3 olika aktiviteter och vilka skaderisker det finns med dessa. Du ska också undersöka hur man kan undvika dessa skador.

Vi kommer i detta område under 4 lektioner titta och skriva om olika aktiviteter där du ska välja 1 som du ska fördjupa dig inom. Du ska skriva och förklara med hjälp av bilder vilka skaderisker det finns med aktiviteten samt hur man kan undvika dessa skador. Uppgiften och mer info finns som vanligt på Teams.

v.41

 

Mån

Lektion 1

 • Intro uppgiften
 • Styrketräning tärningen

Tis

Lektion 2

 • Maxat
 • Skriva på uppgiften

Tors

Puls

 • Racketspel

v.42

 

Mån

Lektion 4

 • WOD – träning
 • Skriva på uppgiften

Tis

Lektion 4

 • 5 stationer i lag
 • Skriva på uppgiften

Tors

Puls

 • Bollspel
 • Uppgiften klar

E

C

A

Eleven kan på ett i huvudsak fungerande sätt förebygga skador genom att förutse och ge enkla beskrivningar av risker som är förknippade med olika fysiska aktiviteter.

Eleven kan på ett i relativt väl fungerande sätt förebygga skador genom att förutse och ge utvecklande beskrivningar av risker som är förknippade med olika fysiska aktiviteter.

Eleven kan på ett i väl fungerande sätt förebygga skador genom att förutse och ge välutvecklande beskrivningar av risker som är förknippade med olika fysiska aktiviteter

Texten innehåller förklaringar i ett led hur man kan undvika skador och hur de uppstår. Som läsare får man lära sig kortfattat om den skada en råkat ut för.

Texten innehåller förklaringar i ett par led om olika tips hur man kan undvika skador och hur de uppstår. Som läsare får man förståelse baserade på vissa resonemang och argumentation hur man kan undvika att drabbas av dessa, vad som är viktigt att tänka på och varför.

Texten innehåller förklaringar i flera led på olika tips hur man kan undvika skador och hur de uppstår. Som läsare får man förståelse baserad på resonemang och argumentation hur man kan undvika att drabbas av dessa. Tipsen utgår från hur kroppen påverkas och vad som händer med kroppen vid skador.


Läroplanskopplingar

Styrketräning, konditionsträning, rörlighetsträning och mental träning. Hur dessa aktiviteter påverkar rörelseförmågan och hälsan.

Arbetsställningar och belastning till exempel vid fysiska aktiviteter och förebyggande av skador, genom till exempel allsidig träning.

Eleven kan på ett i huvudsak fungerande sätt förebygga skador genom att förutse och ge enkla beskrivningar av risker som är förknippade med olika fysiska aktiviteter.

Eleven kan på ett relativt väl fungerande sätt förebygga skador genom att förutse och ge utvecklade beskrivningar av risker som är förknippade med olika fysiska aktiviteter.

Eleven kan på ett väl fungerande sätt förebygga skador genom att förutse och ge välutvecklade beskrivningar av risker som är förknippade med olika fysiska aktiviteter.

Matriser i planeringen
Idrott - skaderisker åk 8
Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback