Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Svenska, Geografi

·

Årskurs:

4 - 6

Europas kart- och namngeografi - ett arbetsområde i geografi

Tullbroskolan, Falkenberg · Senast uppdaterad: 10 januari 2021

Du kommer under veckorna 2 - 7 att arbeta med Europas kart- och namngeografi. Till din hjälp har du Gleerups digitala läromedel och olika webbsidor på Internet samt gemensamma genomgångar, samtal och diskussioner. Vi kommer också att följa med Esmé, Holger och Mortensen på deras spännande resa genom Europa i jakten på ett magiskt timglas med vilket man kan resa i tid och rum. Seriens åtta (8) avsnitt går att se på UR-Play eller SLI. Du ska skriva en kort resebroschyr om ett land i Europa i vilken du lyfter fram kort information om landet samt några intressanta resmål och sevärdheter. Du väljer själv vilket land du ska arbeta med. Under arbetsområdet ska du dessutom genomföra ett skriftligt prov där du visar vad du kan om Europas kart- och namngeografi. En detaljerad planering över arbetsgången kommer att finnas tillgänglig i Classroom - "SO08B" //Fredrik

Metod

Du kommer under veckorna 2 - 7 att arbeta med Europas kart- och namngeografi. Till din hjälp har du Gleerups digitala läromedel och olika webbsidor på Internet samt gemensamma genomgångar, samtal och diskussioner. Vi kommer också att följa med Esmé, Holger och Mortensen på deras spännande resa genom Europa i jakten på ett magiskt timglas med vilket man kan resa i tid och rum. Seriens åtta (8) avsnitt går att se på UR-Play eller SLI.

 

Du ska skriva en kort resebroschyr om ett land i Europa i vilken du lyfter fram kort information om landet samt några intressanta resmål och sevärdheter. Du väljer själv vilket land du ska arbeta med. Under arbetsområdet ska du dessutom genomföra ett skriftligt prov där du visar vad du kan om Europas kart- och namngeografi.

 

En detaljerad planering över arbetsgången kommer att finnas tillgänglig i Classroom - "SO08B"

 

 

//Fredrik


Läroplanskopplingar

göra geografiska analyser av omvärlden och värdera resultaten med hjälp av kartor och andra geografiska källor, teorier, metoder och tekniker, och

Namn och läge på övriga Europas länder samt viktigare öar, vatten, berg, regioner och orter.

Kartan och dess uppbyggnad med färger, symboler och skala. Topografiska och tematiska kartor.

Centrala ord och begrepp som behövs för att kunna läsa, skriva och samtala om geografi.

Eleven kan även använda geografiska begrepp på ett i huvudsak fungerande sätt.

Eleven kan undersöka omvärlden och använder då kartor och andra geografiska källor, metoder och tekniker på ett i huvudsak fungerande sätt, samt för enkla resonemang om olika källors användbarhet.

Eleven har grundläggande kunska­per om Sveriges, Nordens och Europas namngeografi och visar det genom att med viss säkerhet beskriva lägen på och storleksrelationer mellan olika geografiska objekt.

Matriser i planeringen
Sammanfattande matris över Kunskapskrav i Geografi år 6
Uppgifter

Innehåller inga uppgifter