Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Bild

·

Årskurs:

6

Fotoredigering Pixlr X "Berättelse om mig"

Österbyskolan, Östhammar · Senast uppdaterad: 18 februari 2021

I det här arbetsområdet lär du dig några av grunderna inom digital bildredigering. Vi kommer att arbeta i det web-baserade programmet Pixlr X och du kommer att få fotografera dig med hjälp av Ipad och sen arbeta med bilden i Pixlr X.

Mål – Syfte och centralt innehåll (se kopplingar till läroplanen nedan) samt konkretiserade mål

Vi skall till sista lektionen ha genomfört varsin bildredigering i PixLr X. Bilden skall innehålla dig som huvudperson med tydligt budskap och tala för sig själv. 

Undervisning – Genomförande och tidsplan

Vi skall under vecka 3 inleda projektet med att ni gör en planering med hjälp av arbetsbladet "Fotografering i perspektiv". Sedan får ni två och två låna en Ipad för att fotografera er själva i olika perspektiv. Vecka 4 startar vi arbetet genom att titta på en videoinstruktioner om programmet Pixlr X. Ni ska sedan med hjälp av era egna datorer skapa en egen bild med sig själv som huvudperson. I bilden ska intressen och åsikter synas. Bilden ska vara som ett A4, 2480 x 3508 pixlar. 

 

Redovisning vecka 7 . 

Bedömning

Jag kommer att bedöma din förmåga av att hålla fokus under lektionen, delta och lyssna. Jag kommer att se på hur du tänker när du bygger upp din bild, om du kan gå din egen väg i ditt skapande och hur du förklarar din tankegång. Jag kommer att titta på din förmåga att fundera på hur du kombinerar text och bild, färg och form, och om du kan och reflektera över bilder. 

 

https://pixlr.com/se/x/

 


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen
Fotoredigering Pixlr X "Min byggnad"
Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback