Alla åldrar
Bullerbyns fsk, Sandviken · Senast uppdaterad: 22 januari 2021
Utbildningen i förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Den ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn. Miljön ska vara tillgänglig för alla barn och inspirera dem att samspela och att utforska omvärlden samt stödja barnens utveckling, lärande, lek och kommunikation. Utbildningen i förskolan ska planeras och genomföras på ett sådant sätt så att den främjar barnens utveckling, hälsa och välbefinnande. Förskollärare har därmed ett särskilt ansvar i utbildningen som arbetslaget genomför gemensamt. I undervisningen medverkar även andra i arbetslaget, t.ex. barnskötare, till att främja barns utveckling och lärande.
Genom det tematiska arbetet använder vi olika sorters material och metoder.
Med utgångspunkt i barnens intresse och uttryckta idéer är det tematiska materialet en del av den dagliga undervisningen. Vi tar del av barnens intresse av lek, skapande och kommunikation. I aktiviteterna har vi möjlighet att tillsammans med barnen prata om samt reflektera kring känslor och kroppsuttryck.
Tillsammans i arbetslaget arbetar vi för att dela ansvaret för att barnen ska få ta del av en varierande och stimulerande lärmiljö.
Vi arbetar med att dela gruppen i olika konstellationer både planerat samt spontant.
Vi arbetar för att verksamheten ska erbjuda olika material relaterat till temat känslor.
Här kommer vi uppdatera löpande.
Läroplan (4)
förmåga att ta hänsyn till och leva sig in i andra människors situation samt vilja att hjälpa andra,
stimulera barnens samspel samt hjälpa och stödja dem att bearbeta konflikter, reda ut missförstånd, kompromissa och respektera varandra,
nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära,
förmåga att lyssna på och reflektera över andras uppfattningar samt att reflektera och ge uttryck för egna uppfattningar,
Innehåller inga matriser
Innehåller inga uppgifter