Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Engelska

·

Årskurs:

7 - 9

Grammatik; förståelse av grunderna

Christian 4:s gymnasium, Kristianstad · Senast uppdaterad: 25 januari 2021

Vi kommer att arbeta med att förbättra och skapa förståelse för grammatiken i engelska samt utöka ordförrådet genom läsning, hör- och samtalsövningar.

VAD: inom grammatiken arbetar vi med de olika formerna av 'be', 'a or an', verbformerna i presens, 'do or does', prepositioner. Vi gör hörförståelse- och samtalsövningar samt bygger ordförrådet genom att introducera nya ämnesområden. Vi utgår huvudsakligen från boken English from the Beginning 1 men har även vissa fristående övningar. 

HUR: du kommer att jobba med olika övningar på egen hand och två gånger i veckan, á ca 30 min, träffas vi över länk. Du kan komma att få ta del av länkar som ger kortare genomgångar av olika grammatiska regler.

VARFÖR: målet är att du ska känna dig säkrare i ditt engelska språk och i dina grammatiska val samt att du ska förstå varför du gör just de valen. 


Läroplanskopplingar

förstå och tolka innehållet i talad engelska och i olika slags texter,

formulera sig och kommunicera i tal och skrift,

Talad engelska med viss regional och social färgning.

Muntliga och skriftliga instruktioner och beskrivningar.

Muntliga och skriftliga berättelser, beskrivningar och instruktioner.

Språkliga företeelser för att förtydliga, variera och berika kommunikationen som uttal, intonation och fasta språkliga uttryck, grammatiska strukturer och satsbyggnad.

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback