Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Svenska, SO (år 1-3), Teknik, NO (år 1-3), Matematik

·

Årskurs:

4 - 6

Planering vecka 7, 2021

Lerbäckskolan, Lunds för- och grundskolor · Senast uppdaterad: 12 februari 2021

Planering vecka 7

Preliminär planering under vecka 7:

Svenska: Språklära - Vi går genom stor bokstav i företagsnamn och arbetar med sidorna 32 - 33. I Zick-Zack fortsätter vi med fabler och gör en fabel tillsammans samt läser några tillsammans. Vi arbetar med sidorna 78-82. Bokprojektet "Bokäventyret" fortsätter med läsning i egna boken och uppgifterna som hör till. De som är klara förbereder en redovisning för klassen. Vi fortsätter att arbeta med stavning - och fortsätter med ng-ljudet. 

Matematik: Vi går genom hur man räknar ut medelvärde (4.6) och vad det egentligen är och fortsätter med de blandade uppgifterna (4.7) därefter. 

SO: Vi ger oss in i Sverige (geografi) där vi ser filmerna "Nyfiken på Sverige" och Runt om i Sverige" som finns på ne.se. Vi tar reda på hur Sverige formades och arbetar med sidan 17 från Tengnäs - Sveriges geografi. Vi ser på Lilla Aktuellt Skola. 

NO/teknik: Dags för redovisningar! Vi ser även på filmer om Östersjön för att fördjupa oss ytterligare i miljöproblemen som finns där.  

Bild: Denna gången ritar vi av från Youtube-kanalen "Draw so cute"

Övrigt: Vi har kommit igång med bokattacker nu när vår bibliotekarie Sofia är tillbaka från föräldraledighet. Fråga gärna era barn vad det innebär. 


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback