Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Svenska, Kemi, Biologi, Fysik

·

Årskurs:

6

Kända vetenskapsmän och kvinnor

Tågaborgsskolan, Helsingborg · Senast uppdaterad: 6 april 2021

I arbetet ska du visa att du kan söka och sammanställa fakta. Du ska berätta hur några vetenskapsmän och kvinnor genom deras upptäckter påverkat människans sätt att leva. Du ska kunna förbereda och genomföra en muntlig redovisning med tydlig början, handling och avslut.

Lektion 1

Upplägg, tidsplan, bedömningsmatris. Du kommer också få veta vilka rubriker du ska använda och på så sätt vet du vilken typ av information du behöver söka.

Lektion 2

Du kommer att få söka fakta och när du har fått tillräckligt med fakta kommer du att tilldelas ett dokument med de runbrikerna som du ska använda när du skriver ner fakta om din vetenskapsperson.

Lektion 3

Fortsätta att skriva och söka fakta. Se till att du gör det som rubriken säger att du ska göra. Berätta vad personen upptäckt/ uppfunnit, berätta hur denna upptäckt/ uppfinning har påverkat hur vi lever idag.

Lektion 4

Skriva färdigt och börja förbereda din muntliga presentation. Du behöver se till att du har en tydlig inledning, handling och avslut i din presentation. Du får ha stödkort med på din presentation och en google presentation med bilder.

Lektion 5

Färdigställa din presentation och öva en sista gång. Se till att lämna in din text som du utgår ifrån.

 


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen
Kända vetenskapsmän och kvinnor
Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback