Skolbanken Logo
Skolbanken

Kurser:

PEGSKP0

SKAPANDE VERKSAMHET, Planering, åk 3, 21/22

BALDERGYMNASIET, Skellefteå GY/VUX · Senast uppdaterad: 31 maj 2022

Välkommen till kursen Skapande verksamhet. Här får du verktyg till att i ditt kommande yrke alltmer stimulera barnen att upptäcka, utforska och lära! I kursen låter vi dig uppleva skapandets betydelse på olika sätt så att du sedan kan förmedla kunskap och inspirera andra!

Välkommen till kursen Skapande verksamhet

Kursen innehåller följande moment: 

  • Skapandets betydelse för människan
  • Rim och ramsor
  • Drama
  • Radioteater
  • Morgongympa 
  • Skapa av återvinning
  • Papier maché
  • Handdocka
  • Ansiktsmålning
  • Tematiskt skapande (halloween, jul, påsk, årstider mm)
  • Elvispmålning, potatistryck, sockermålning, lera, gips, pärla mm
  • Använda verktyg på rätt sätt
  • Materialkunskap
  • Planera, organisera, leda och utvärdera aktiviteter för olika grupper

 

Vecka 2

Torsdag: START: Papier Maché

Fredag: Pausgympa (Felicia, Ayla, Moa)  /Papier Maché

Vecka 3

Onsdag: Papier Maché

Torsdag: TAKK

Fredag: Pausgympa (Linn, Asmaa) / Papier Maché

Vecka 4

Torsdag: Papier Maché

Fredag: Pausgympa (Ellen, Lisa) /

Vecka 5

Torsdag: Handdocka

Fredag:

Vecka 6

Torsdag: Handdocka (ev. pärla)

Fredag:

Vecka 7

APL

 

 


Läroplanskopplingar

Skapande verksamheters betydelse för människors lärande och växande.

Användning av bild och form, drama, dans och musik som redskap i pedagogiska sammanhang.

Olika metoder, tekniker och material för skapande aktiviteter.

Interaktion och kommunikation i samarbete och möten med människor.

Eleven beskriver utförligt och nyanserat skapande verksamheter. Dessutom redogör eleven utförligt och nyanserat för betydelsen av dessa för människors lärande och växande. I beskrivningar och redogörelser använder eleven med säkerhet centrala begrepp samt förklarar komplexa samband och drar välgrundade och nyanserade slutsatser.

Eleven beskriver utförligt skapande verksamheter. Dessutom redogör eleven utförligt för betydelsen av dessa för människors lärande och växande. I beskrivningar och redogörelser använder eleven med viss säkerhet centrala begrepp samt förklarar samband och drar välgrundade slutsatser.

Eleven beskriver översiktligt skapande verksamheter. Dessutom redogör eleven översiktligt för betydelsen av dessa för människors lärande och växande. I beskrivningar och redogörelser använder eleven med viss säkerhet centrala begrepp samt förklarar enkla samband och drar enkla slutsatser.

Eleven planerar, såväl självständigt som i samarbete med andra, skapande uppgifter och aktiviteter utifrån syfte och mål. I planeringen identifierar eleven kritiska moment och förebygger hinder som kan uppstå under genomförandet. Utifrån planeringen genomför eleven uppgifterna och aktiviteterna efter samråd med handledare samt anpassar vid behov genomförandet till ändrade förutsättningar. Dessutom väljer och använder eleven material, redskap och metoder som passar för uppgiften samt motiverar sitt val. Eleven diskuterar utförligt och nyanserat sin egen och andras roll och betydelse samt tar utgångspunkt i det vid sitt eget handlande. I arbetet interagerar eleven, samt kommunicerar med säkerhet, i samarbete och möten med människor. Eleven gör en noggrann och utförlig dokumentation av utförda uppgifter och aktiviteter. I dokumentationen använder eleven med säkerhet relevanta begrepp. När arbetet är utfört utvärderar eleven uppgifterna och aktiviteterna med nyanserade omdömen utifrån uppsatta mål och deltagarnas respons. I utvärderingen diskuterar eleven utförligt och nyanserat möjliga alternativa lösningar och föreslår vid behov förbättringar.

Eleven planerar, såväl självständigt som i samarbete med andra, skapande uppgifter och aktiviteter utifrån syfte och mål. Utifrån planeringen genomför eleven uppgifterna och aktiviteterna efter samråd med handledare. Dessutom väljer och använder eleven material, redskap och metoder som passar för uppgiften. Eleven diskuterar utförligt sin egen och andras roll och betydelse samt tar utgångspunkt i det vid sitt eget handlande. I arbetet interagerar eleven, samt kommunicerar med viss säkerhet, i samarbete och möten med människor. Eleven gör en noggrann dokumentation av utförda uppgifter och aktiviteter. I dokumentationen använder eleven med viss säkerhet relevanta begrepp. När arbetet är utfört utvärderar eleven uppgifterna och aktiviteterna med nyanserade omdömen utifrån uppsatta mål. I utvärderingen diskuterar eleven utförligt möjliga alternativa lösningar och föreslår vid behov förbättringar.

Eleven planerar, såväl självständigt som i samarbete med andra, skapande uppgifter och aktiviteter utifrån syfte och mål. Utifrån planeringen genomför eleven uppgifterna och aktiviteterna i samråd med handledare. Dessutom använder eleven material, redskap och metoder som finns angivna för uppgiften. I arbetet interagerar eleven, samt kommunicerar med viss säkerhet, i samarbete och möten med människor. Eleven gör en enkel dokumentation av utförda uppgifter och aktiviteter. I dokumentationen använder eleven med viss säkerhet relevanta begrepp. När arbetet är utfört utvärderar eleven uppgifterna och aktiviteterna med enkla omdömen utifrån uppsatta mål. I utvärderingen diskuterar eleven översiktligt möjliga alternativa lösningar och föreslår vid behov förbättringar.

Eleven diskuterar utförligt och nyanserat egna och andras attityder, värderingar och handlingar i relation till uppgifterna och aktiviteterna. I diskussionen framför eleven välgrundade och nyanserade argument för sina åsikter samt visar respekt för andras åsikter.

Eleven diskuterar utförligt egna och andras attityder, värderingar och handlingar i relation till uppgifterna och aktiviteterna. I diskussionen framför eleven välgrundade argument för sina åsikter samt visar respekt för andras åsikter.

Eleven diskuterar översiktligt egna och andras attityder, värderingar och handlingar i relation till uppgifterna och aktiviteterna. I diskussionen framför eleven enkla argument för sina åsikter samt visar respekt för andras åsikter.

När eleven samråder med handledare bedömer hon eller han med säkerhet den egna förmågan och situationens krav.

När eleven samråder med handledare bedömer hon eller han med viss säkerhet den egna förmågan och situationens krav.

När eleven samråder med handledare bedömer hon eller han med viss säkerhet den egna förmågan och situationens krav.

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback