Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Svenska

·

Årskurs:

7

BOKEN OM MIG

Tullbroskolan, Falkenberg · Senast uppdaterad: 18 augusti 2021

Under några veckors tid kommer du att få skriva en bok om ditt liv och dina tankar kring olika frågor. Boken ska innehålla olika kapitel och texttyper.

Ämne: BOKEN OM MIG

Arbetsområde:

Under kommande veckor kommer vi att arbeta med "Boken om mig". Du kommer att få utveckla din förmåga att skriva olika sorters texter och att utveckla texter med hjälp av respons.

Konkreta mål:

Syftet är att du ska bli bättre på att uttrycka dig i skrift och att skriva olika typer av texter med passande språk, innehåll och uppbyggnad. 

Bedömning:

Jag kommer bedöma din förmåga att:

- ge, ta emot och utveckla texter med hjälp av respons.

- skriva olika typer av texter med typiskt innehåll, språk och uppbyggnad.

Undervisning:

Planeringen finns i Classroom

 


Läroplanskopplingar

kan använda det svenska språket i tal och skrift på ett rikt och nyanserat sätt,

formulera sig och kommunicera i tal och skrift,

anpassa språket efter olika syften, mottagare och sammanhang,

Strategier för att skriva olika typer av texter med anpassning till deras typiska uppbyggnad och språkliga drag. Skapande av texter där ord, bild och ljud samspelar, såväl med som utan digitala verktyg.

Olika sätt att skapa och bearbeta egna och gemensamma texter till innehåll och form. Hur man ger och tar emot respons på texter.

Språkets struktur med stavningsregler, skiljetecken, ordklasser och satsdelar.

Beskrivande, förklarande, utredande, instruerande och argumenterande texter, till exempel tidningsartiklar, vetenskapliga texter, arbetsbeskrivningar och blogginlägg. Texternas syften, innehåll, uppbyggnad och språkliga drag.

Eleven kan skriva olika slags texter med god språklig variation, välutvecklad textbindning och väl fungerande anpassning till texttyp, språkliga normer och strukturer.

Dessutom kan eleven ge välutvecklade och nyanserade omdömen om texters innehåll, språk och uppbyggnad och utifrån respons bearbeta texter mot ökad tydlighet, kvalitet och uttrycksfullhet på ett väl fungerande sätt.

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback