Skolbanken Logo
Skolbanken

Åldrar:

3 - 6

Höstterminen 2021

Montessoriförskolan Päronet, Fristående förskolor · Senast uppdaterad: 20 augusti 2021

Planeringen för Snusmumriken hösten 2021

Vad som händer på Snusmumriken 2021

 

Höstterminen 2021.

Följande information är mycket viktig för ditt barn. Anteckna alla aktiviteter, datum etc. i din kalender så kan du "följa" ditt barns vardag på ett bra sätt. Det kommer att hjälpa dig och ditt barn.

 

Morgonsamlingarna har vi måndag - torsdag. Där tar vi upp vem som är här och vem som inte är här, vilken dag det är och vad som ska hända under dagen. 

På torsdagar är det visesamling efter samlingen. Titta efter vilken vecka ditt barn kan ha med sig en visesak (schema för detta finns på anslagstavlan i hallen).

 

På förmiddagen är barnen på ovanvåningen, mellanvåningen eller målarrummet.

 

Vi samlas för aktivitet innan lunch.

Varje vecka dukar ett barn, presenterar dagens maträtt, ropar in kompisarna och säger "Varsågoda" innan vi börjar äta Annas goda mat.

 

Varje onsdag har vi utedagar. Då går vi till Björket för att leka och upptäcka naturen. Tänk på att se till att barnen har varma kläder, regnkläder, stövlar tillgängliga på sitt fack. Det kan hända att ditt/dina barn har vuxit en bit sedan ni såg dem i regnkläder sist, så ta en titt på regnklädernas storlek så de verkligen passar. 

 

Anna fortsätter som tidigare att tillsammans med två barn baka bullar till torsdagens soppa.

 

FÖDELSEDAGAR:

Då ert barn fyller år kommer vi att be er skriva en "födelsedagsrunda" om ert barn. Denna födelsedagsrunda använder vi sedan när vi firar barnet här på förskolan. Barnet kommer att få välja en frukt som de får önska sig och bjuda sina kompisar på när de firas på förskolan.

 

FÖRÄLDRABESÖK:

Ta gärna tillfället i akt och besök ert/era barn på förskolan, måndag-torsdag, 8.30-13.00. Ni är alltid VÄLKOMNA! (Se till rådande restriktioner, Covid-19) 

 

All övrig information till er föräldrar finns på UNIKUM, anslagstavla eller i era brevfack. Kolla detta dagligen!

 

Det blir säkert en hel del nytt för er som "flyttar upp" från Lilla My så fråga gärna om ni tycker att någonting verkar oklart eller om ni undrar över något. Vi vet sen tidigare att omställningen från småbarnsavdelning till syskonavdelning kan kännas ganska stor så vi har stor förståelse för era frågor och funderingar så dra er inte för att prata med oss om ni vill.

 

Kolla och eventuellt fyll på lådan i ert barns fack med extrakläder. Där ska finnas trosor/kalsonger, tröjor/t-shirts, strumpor, långbyxor/tights, mm i lådan.

På barnens fack ska det finnas det barnen behöver under dagen. Eftersom barnens fack är små och begränsade, tänk på att hålla ordning i ditt barns fack. Ta därför alltid hem färdiga alster, pinnar, stenar och dylikt. Tänk också på att det inte hänger allt för mycket kläder på krokarna. Här kan ni tänka på kläder efter väder.

 

Vid alla vardagliga situationer arbetar vi pedagogiskt för individen och gruppen. Genom detta vill vi bl.a stärka barnet till att bli självständig, skapa god självkänsla och skapa goda förutsättningar för dess sociala utveckling.

 

 

VIKTIGA DATUM:

30/9 Drop in fika. Ni är välkomna på fika i samband med när ni hämtar ert/era barn (Beroende på vilka restriktioner kring covid-19, så får ni närmare information). 

Oktober Föräldramöte. (Beroende på vilka restriktioner kring covid-19, så får ni närmare information). 

v. 43  Internationella veckan. Då bjuder Anna på mat från olika länder. Innan maten berättar vi om det aktuella landet för dagen.

v. 44  Höstlov

13/12 Lucia, vi firar traditionsenligt med Luciatåg utomhus 17.00 (Beroende på vilka restriktioner kring covid-19, så får ni närmare information)

21/12 Julfest för alla barn och fröknar på förskolan. Lediga barn är välkomna att lämnas 8.30-13.00

23/12 - 7/1 Jullov

3/1-22 Planeringsdag för personalen.

 

Vi ser fram emot en trevlig hösttermin tillsammans!

Cinna, Carina, Mariam och Annelie

 

 


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback