Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Bild

·

Årskurs:

8

Doodle

Ekhammarskolan, Upplands-Bro · Senast uppdaterad: 6 september 2021

Doodle, Zentangel, Mandala.

Du ska jobba med smal tuschpenna. Träna på mönster, linjer. Skapa en symmetrisk eller asymmetrisk bild med ett icke föreställande mönster.  Utveckla bilden och få den att växa genom att bygga på det som blir. Slumpen. Men ändå hitta ett formspråk som passar dig. 

Länkar: Zentangle Inspired Art #15 - YouTube

Speed Drawing - Zentangle Inspired Art - Kritzelei #28 (lang) - YouTube


Läroplanskopplingar

Eleven kan framställa olika typer av berättande och informativa bilder som kommunicerar erfarenheter, åsikter och upplevelser med ett enkelt bildspråk och delvis genomarbetade uttrycksformer så att budskapet framgår.

I arbetet kan eleven använda olika tekniker, verktyg och material på ett i huvudsak fungerande sätt och prövar då hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck.

Dessutom kombinerar eleven former, färger och bildkompositioner på ett i huvudsak fungerande sätt.

Eleven kan framställa olika typer av berättande och informativa bilder som kommunicerar erfarenheter, åsikter och upplevelser med ett utvecklat bildspråk och relativt väl genomarbetade uttrycksformer så att budskapet framgår.

I arbetet kan eleven använda olika tekniker, verktyg och material på ett relativt väl fungerande och varierat sätt och prövar och omprövar då hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck.

Dessutom kombinerar eleven former, färger och bildkompositioner på ett relativt väl fungerande sätt.

Eleven kan framställa olika typer av berättande och informativa bilder som kommunicerar erfarenheter, åsikter och upplevelser med ett välutvecklat bildspråk och väl genomarbetade uttrycksformer så att budskapet framgår.

I arbetet kan eleven använda olika tekniker, verktyg och material på ett väl fungerande, varierat och idérikt sätt och prövar och omprövar då systematiskt hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck.

Dessutom kombinerar eleven former, färger och bildkompositioner på ett väl fungerande sätt.

Matriser i planeringen
Doodle
Uppgifter
Doodle
Doodle
Doodle
Doodle