Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Svenska

·

Alla årskurser

Målsamtalsnovell

Hedängskolan 7-9, Sandviken · Senast uppdaterad: 2 september 2021

Välj en person som på något sätt var med under nyheten. Det kan vara en person som upplevt något, drabbats av något eller gjort något. Du skall sedan skriva en novell på svenska där den personen finns med. I novellen skall också nyheten finnas med, men självklart får det också hända andra saker också. Du sätter själv rubrik på berättelsen. Tänk på att använda ett korrekt språk, dela in berättelsen i stycken och att berätta levande med många detaljer. Ett överraskande slut gör novellen bättre. Du skriver på datorn och använder teckenstorlek 12. Du skall skriva minst 500 ord i din novell.

Välj en person som på något sätt var med under nyheten. Det kan vara en person  som upplevt något, drabbats av något eller gjort något.

Du skall sedan skriva en novell på svenska där den personen finns med. I novellen skall också nyheten finnas med, men självklart får det också hända andra saker också.

Du sätter själv rubrik på berättelsen.

Tänk på att använda ett korrekt språk, dela in berättelsen i stycken och att berätta levande med många detaljer. Ett överraskande slut gör novellen bättre.

Du skriver på datorn och använder teckenstorlek 12.

Du skall skriva minst 500 ord i din novell.


Läroplanskopplingar

Strategier för att skriva olika typer av texter med anpassning till deras typiska uppbyggnad och språkliga drag. Skapande av texter där ord, bild och ljud samspelar, såväl med som utan digitala verktyg.

Matriser i planeringen
Novell åk 7
Uppgifter

Innehåller inga uppgifter