Skolbanken Logo
Skolbanken

Alla åldrar

Skogen på Havet

Förskolan Lilla Park, Ludvika · Senast uppdaterad: 25 oktober 2021

Vår resa i skogen där vi utforskar och upptäcker djuren, naturen och hållbar utveckling. I skogen tränar vi även språk, matematik och motorik.

 

 

 

Var är vi?

 

Vi upplever att det finns ett intresse för djur och naturmiljöer i barngruppen. Barnen har även tagit initiativ till samtal om skräp i naturen och att plocka skräp. 

Vart ska vi?

 

Målet är att alla barn ska utveckla kunskaper om växter och djur i naturen. Vi vill också att barnen utvecklar förståelse för hållbar utveckling och hur de val vi gör påverkar miljön, djur och natur. 

 

Hur gör vi?

Uppdragskort och Tärningsspel med uppdrag som väver in matematiska begrepp och olika prepositioner med hjälp av material som vi hittar i naturen.

Materialet Skogsmulle med stenciler där barnen får möjlighet att diskutera vad som hör hemma i naturen och vad som ska plockas upp och slängas bort. I materialet finns även faktatexter om olika djur som vi samtalar om tillsammans med barnen. 

Naturbingo där barnen får möjlighet att upptäcka och känna igen olika naturmaterial som stenar, mossa, löv och barr på ett lekfullt sätt.

Vi utforskar med hjälp av filmer från UR där barnen får lära sig fakta om djur, natur och vad som händer i naturen under de olika årstiderna, till exempel varför träden skiftar färg och tappar sina löv på hösten och varför vissa djur går i idé eller flyttar söderut när det blir kallt.

 

 

 

 

Hur blev det?

 

 


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback