Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Musik

·

Årskurs:

7 - 9

Piano

Tanumskolan 7-9, Tanum · Senast uppdaterad: 25 oktober 2021

Visste du att du använder både höger och vänster hjärnhalva samtidigt när du spelar piano med två händer? Visste du att pianot är ett stränginstrument då det finns strängar inuti pianot. Om detta kommer du få lära dig pluss lite till.

Arbetsområde

Under en period kommer eleverna att fördjupa sina kunskaper i piano.  Eleverna kommer här få utveckla sina färdigheter när det kommer till att spela både melodier och ackord på piano.

 

  • Piano - Spela enkla melodier, några ackord i olika tonarter

Bedömning

Bedömning sker genom elevernas visade kunskaper under lektionstid på piano samt vid de tillfällena eleven visar för läraren vad eleven kan. 

 

  • Visade kunskaper under lektionstid på piano

Hur 

Eleverna kommer att sitta vid varsitt piano med hörlurar. Arbetsmaterial kommer finnas tillgängligt på classroom eller om eleverna själva vill öva på någon pianotutorial på youtube går detta också bra. Tillgång till iPad är ett måste då allt arbetsmaterial kommer finnas på classroom. Det är därför viktigt att iPaden är medtagen till lektionen samt att iPaden är laddad. I musiksalen är alla pianon färgkodade och det står även skrivet på tangenterna vad de heter. 

 

  • Spel på piano - Arbetsmaterial finns på classroom. För att få tillgång till materialet behöver du vara inloggad på din edutanummail.

Inspirationsklipp

Nedan är ett inspirationsklipp som handlar om vilka positiva effekter musiken har för människor och hur musik och att spela ett instrument påverkar våra hjärnor. OBS. Filmen är på engelska. 


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback