Skolbanken Logo
Skolbanken

Kurser:

SVASVA01, SVESVE01

Vi läser ungdomsboken "När hundarna kommer"!

Kattegattgymnasiet, Halmstad · Senast uppdaterad: 9 mars 2022

Under v. 2-9 läser vi ungdomsboken "När hundarna kommer" utifrån en läsplan. Under v. 6 kommer bokens författare Jessica Schiefauer till skolan för att träffa oss och prata om boken. Du ska då ha formulerat egna frågor utifrån bokens innehåll som kan ställas till författaren. Du kommer också få träna på att resonera om bokens innehåll både muntligt och skriftligt samt avsluta arbetsområdet med att skriva en resonerande text om boken.

Vi läser några sidor av boken varje vecka. Du kommer få tid att läsa på onsdagens och torsdagens svensklektioner men om du inte hunnit klart med veckans sidor måste du också läsa hemma. 

Du som har haft Legimus och kunnat lyssna på böcker i grundskolan kan göra detta även nu. Du som inte har Legimus kan också lyssna på boken via Halmstad biblioteks app "Biblio" som du kan ladda ner om du har lånekort på Halmstads bibliotek. 

v. 2: Du ska ha läst t.o.m. s. 66 till på fredag då du ska svara på frågor om boken och sammanfatta den muntligt/skriftligt.

v. 3: Du ska ha läst t.o.m. s. 145 till på fredag då du ska svara på frågor om boken och sammanfatta den muntligt/skriftligt.

v. 4: Du ska ha läst t.o.m. s. 219 till på fredag då du ska svara på frågor om boken och sammanfatta den muntligt/skriftligt.

v. 5: Du ska ha läst t.o.m. s. 299 (hela boken) till på fredag då du ska svara på frågor om boken och sammanfatta den muntligt/skriftligt.

v. 6: Författarbesök/Skriftlig slutuppgift om boken. 


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen
Vi läser ungdomsboken "När hundarna kommer"!
Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback