Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Idrott och hälsa

·

Årskurs:

7 - 9

Individuell träning styrka-rörlighet åk7

Österslättsskolan, Karlshamn · Senast uppdaterad: 9 mars 2022

Undervisningen i ämnet idrott och hälsa ska syfta till att eleverna utvecklar allsidiga rörelseförmågor och intresse för att vara fysiskt aktiva. Genom undervisningen ska eleverna få möta många olika slags aktiviteter och ges möjlighet att utveckla kunskaper om vad som påverkar den fysiska förmågan och hur man kan påverka sin hälsa genom hela livet. Eleverna ska genom undervisningen utveckla kunskaper om begrepp som beskriver fysiska aktiviteter. Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar en god kroppsuppfattning och tilltro till sin egen fysiska förmåga.

 

Konkretisering

Du kommer att arbeta med styrka och även lite rörlighet för din egen kropp. Du kommer även att få lära dig om hur styrketräning kan genomföras på ett säkert sätt.

Du kommer att få några kortare skrivuppgifter i Classroom som handlar om styrketräning och dina upplevelser av den.

Undervisning/arbetssätt

Lektionerna är både praktiska och teoretiska.

Du ska vara omklädd för idrott men även ha med dig datorn till lektionerna.

Bedömning

Bedömningen sker under lektionstid av din förmåga att utföra styrketräning med rätt teknik och att utveckla  din styrka .

Bedömning sker också av det du skriver i Classroom om hur träningen påverkar din hälsa.


Läroplanskopplingar

Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten och sammanhanget.

Eleven kan på ett väl fungerande sätt sätta upp mål för och planera träning och andra fysiska aktiviteter.

Eleven kan även utvärdera aktiviteterna genom att samtala om egna upplevelser och föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om hur aktiviteterna tillsammans med kost och andra faktorer kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback