Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Idrott och hälsa

·

Årskurs:

F - 3

Idrott och Hälsa Årkurs 2 VT-22

Sundbyskolan, Stockholm Grundskolor · Senast uppdaterad: 15 mars 2022

Välkomna till idrott och hälsa vårterminen 2022! Här kan ni läsa om vilka arbetsområden vi kommer att jobba med på lektionerna i idrott och hälsa denna termin. Ni kan också se vilka olika arbetssätt vi kommer använda samt hur bedömningen går till.

Mål:

 

Målet med denna termin är att eleverna utvecklar sina rörelseförmågor och koppla ihop de motoriska grundformerna till komplexa rörelser. Det kommer vi träna på under flera av vår arbetsområden både inomhus och utomhus. Vi kommer också arbeta med att väcka elevernas intresse för att vara i naturen och arbeta med friluftsliv. Ett annat mål är att eleverna ska få utveckla sina kunskaper om hur rörelse påverkar vår hälsa och hur man kan påverka sin hälsa positivt genom hela livet. Eleverna kommer också få röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang. Eleverna ska även få möjlighet att testa enkla lekar och danser och deras regler.

 

Arbetssätt:

 

Du kommer att få delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och anpassa din rörelse till aktiviteten, både inomhus och utomhus. Vi kommer även att vistas ute i naturen och arbeta med friluftsliv.

 

 

 

Bedömning:

 

Bedömning sker utefter hur väl eleverna utvecklar de förmågor arbetsområdet har som mål. Bedömning sker under lektionstid och genom observationer. Jag bedömer även elevernas förmåga att delta i individuella övningar, lekar och idrotter. Utomhus samt inomhus. Jag bedömer elevernas samarbete i övningar, lekar och idrotter. Jag bedömer eleverna när de deltar i rörelse till musik.

 

Planering:

 

 

Vecka

Arbetsområde

2-3

Lagspel

 

4-6

Puls och styrketräning

 

7-8

Bollsport

 

9

SPORTLOV

10-11

Racketsport

 

12-14

Gymnastik och rörelsebanor 

15

PÅSKLOV

16

Konditionsträning 

17-19

 Friluftsliv och allemansrätten

20 - 22

Klassens val (utomhus)

 

 

 


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback