Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Teknik, Idrott och hälsa, Historia, Biologi

·

Årskurs:

7 - 9

H22 CityExpo - Slottshagen åk 7-9 - Open up for quality of life

Helsingborg · Senast uppdaterad: 23 mars 2022

Under H22 kommer du att ha möjlighet att planera för att besöka CityExpo och Slottshagen. Den här pedagogiska planeringen kan du använda som utgångspunkt när du planerar hur du och dina elever arbetar med H22 CityExpo. Slottshagen handlar om kreativa lösningar för att skapa livskvalitet (Open up for quality of life). Utforskandet av Slottshagen kan du som lärare koppla till olika mål och områden i läroplanen samt fördjupa arbetet med de globala målen.

Under H22 CityExpo är Slottshagen platsen där vi öppnar upp för livskvalitet. Fördjupa dig i utrymmet mellan det förflutna och framtiden och upptäck hur virtuell verklighet kan ge liv till 700 år av historia. En utomhusscen ger en kulturkick för att avrunda upplevelsen, och de gamla terrasstrapporna tar dig till centrum och evenemangets puls, en värld av mat och spännande möten.

Här hittar du exempel på frågeställningar du och dina elever kan arbeta med under H22 CityExpo med koppling till livskvalitet. Vi ger också förslag på platser som kan inspirera till lärande om livskvalitet. Sök i programmet för att hitta  den exakta placeringen. En del av aktiviteterna har begränsad kapacitet och kräver förbokning. Du som lärare måste själv undersöka vilka programpunkter som kan ta emot dig och din klass. 

Förslag på frågeställningar och aktiviteter att arbeta med i elevgruppen:

Kan en dörr eller en till synes trasig taklampa bli en del av en helt ny vägg? I återbrukspaviljongen kan man se hur man kan använda gammalt material på nytt sätt, prova själv och diskutera lösningar mot ett hållbart samhälle.

Hur såg livskvalitet ut på medeltiden? På väggarna i den unika medeltida byggnaden Kärnan kan du se historien få liv genom immersiv teknik i projektet Digitalt gemak

Rörelseglädje utomhus - Ta med din klass till Slottshagen och håll en idrottslektion i Omnigymmet. Hitta på så många olika sätt ni kan för att använda redskapen i gymmet. Träna hela kroppen och främja ett hälsosamt och hållbart liv.

Programmet uppdateras kontinuerligt tills CityExpo startar, och därför kan det finnas fler aktiviteter än de som nämns här. Du hittar mer och detaljerad information i CityExpos program


Läroplanskopplingar

Komplexa rörelser i lekar, spel och idrotter, inomhus och utomhus, samt danser och rörelser till musik.

Styrketräning, konditionsträning, rörlighetsträning och mental träning. Hur dessa aktiviteter påverkar rörelseförmågan och hälsan.

Människans påverkan på naturen lokalt och globalt. Möjligheter att som konsument och samhällsmedborgare bidra till en hållbar utveckling.

Hur den fysiska och psykiska hälsan påverkas av sömn, kost, motion, sociala relationer och beroendeframkallande medel. Vanligt förekommande sjukdomar och hur de kan förebyggas och behandlas. Virus, bakterier, infektioner och smittspridning. Antibiotika och resistenta bakterier.

Hur historia kan användas för att förstå hur den tid som människor lever i påverkar deras villkor och värderingar.

Återvinning och återanvändning av material i olika tillverkningsprocesser. Samspel mellan människa och teknik samt människans möjligheter att skapa tekniska lösningar som bidrar till hållbar utveckling.

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback