Skolbanken Logo
Skolbanken

Alla åldrar

Vår 2022

Neglinge gård, Dibber Sverige AB · Senast uppdaterad: 5 april 2022

Under våren arbetar vi med att öka förståelse för hur och var liv växer. Vi planterar olika frön och följer processen och tittar närmare på ägg och vilka djur som växer inuti. Samtidigt arbetar vi medvetet med processer, där allting stadigt är i utveckling.

"Vi får världens viktigaste värden att växa"

 

Hjärtrud: Vi måste ta hand om varandra och vi måste ta hand om det som växer. Vattna blommorna, vara försiktiga. Vi leker tillsammans och lär oss nya ramsor och läser sagor. Vi växer som grupp genom att ha gemensamma aktiviteter ofta i mindre grupper där fler kommer till tals. De sociala färdigheterna tränas. Leka, följa gemensamma regler. 

Barnen skapar gemensamma minnen; rötter, precis som växterna har rötter. Vi skapar besjälade stunder genom att låta fantasi och verklighet flätas samman. 

Räkne-Reza: Plantera frön, antal, storlekar. Olika sorter. Förvandlingar, tid det tar för frön att växa. Vi använder oss av räkneramsor och följer vädret dag för dag. Årshjulet styr oss och vi följer årstiderna och högtider. 

Krea-Tiva: Kreativa processer när vi dokumenterar det som händer. Vi använder vår fantasi när vi letar efter is-ägg och dramatiserar när vi låtsas vara ägg som förvandlas till larvar och fjärilar. Måla, rita, berätta. Måla ägg inför påsken. Påsk pyssel. 

Alfa-Beta: Sagor, ramsor, nya spel, memory, lotto. Spel ute på gården som främjar språkutvecklingen. Samtal kring matbordet. 

Ute-Ugo: Mycket utelek i olika väder, utflykter till parker och skogen. Fantasilekar, klättra, ta med inneleken ut. 

Rör-Elsie: Vi odlar olika frön som blir till bönor och grönsaker. Den goda måltiden; vad behöver kroppen för att må bra? Utelek, tid för vila vid behov. Hinderbanor, utmanande terräng, tex i skogen. Dagliga fruktstunder. 

 

 

 


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback